Forside
Forside

Om VFM
Pr sentation af Værløse Folkemusikanter

Musikanter
Værløse Folkemusikanters aktuelle bes tning

Galleri
Fotos - og flere fotos

Musik
CD-udgivelser, lydpr ver m.m.

Kalender
Kommende arrangementer m.m.

Link
Diverse link

Internt
Intern information - kr ver password!


Værløse Folkemusikanter spiller folkemusik fra alverdens lande - hovedsageligt arrangeret musik - og gerne musik, der kan danses til. Repertoiret omfatter flere hundrede numre fra Danmark og de øvrige nordiske lande, fra England, Skotland og Irland, fra Frankrig, Tyskland, Tjekkiet, Balkan, Rusland, Israel, USA, Latinamerika, osv. Orkesteret er hermed i stand til at spille både til underholdende koncerter af kortere eller længere varighed og til dans, hvor publikum - eventuelt efter en let instruktion - kan lade sig medrive af velkendte eller fremmedartede rytmer. Blandt lidt større opgaver gennem de seneste år har Værløse Folkemusikanter også kastet sig over klassiske baldanse (Les Lanciers og mange flere) samt Den danske spillemandsmesse, som har været opført i en stribe sjællandske kirker.

Værløse Folkemusikanter har medvirket ved en lang række arrangementer i lokalsamfundet, udendørs såvel som indendørs (se Galleri): Skt. Hans- og Grundlovsdagsarrangementer, byjubilæum, underholdning for ældre- og handicapgrupper, musikgudstjenester og kirkebasarer, samt egne åbent-hus arrangementer.

Værløse Folkemusikanter har optrådt i Danmarks Radio og i lokalradioer og har deltaget i spillemandsstævner i Danmark og i Sverige. Ved Rättviksdansen 1988 ved Siljansøen repræsenterede orkesteret Danmark blandt grupper fra Europa og Amerika. Værløse Folkemusikanter har desuden haft koncertarrangementer i Ungarn i 1989 og i Catalonien i Sydfrankrig i 1996. I 1999 var Værløse Folkemusikanter blandt de inviterede ensembler ved Roskilde Spillemandsstævne.

Værløse Folkemusikanter spiller regelmæssigt i sæsonen for lokale dansere og har yderligere kontakt med en række andre spille- og dansegrupper i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Orkesteret påtager sig også engagementer fra andre foreninger og lignende, som ønsker en glad musikalsk underholdning. Henvendelser vedrørende engagementer rettes til Værløse Folkemusikanters formand. Værløse Folkemusikanter har i flere omgange foretaget indspilninger af udvalgte dele af sit store repertoire - til salg for alle interesserede.

Værløse Folkemusikanter begyndte i 1978 som et aftenskolehold under Værløse Musikskoles voksenafdeling. Fra en beskeden begyndelse med en håndfuld spilleglade amatører har orkesteret udviklet sig til at omfatte omkring tyve rutinerede musikanter, fordelt på instrumenter som fløjte, violin, mandolin, klarinet, harmonika, guitar, banjo, cello og kontrabas.

Værløse Folkemusikanter har siden 1987 været organiseret som en forening, der varetager orkesterets interesser i nu Furesø Musikskoles voksenafdeling og tager sig af hele den udadvendte virksomhed, herunder engagementer og kontakter med andre spille- og dansegrupper. Foreningen lægger vægt på det gode fællesskab, som også omfatter musikanternes familier. Fællesskabet er med til at skabe Værløse Folkemusikanters store spilleglæde!

Værløse Folkemusikanter modtog i 2006
Værløse Kommunes Kulturpris.

Vignet 1
Vignet 2
Vignet 4
Vignet 3


Seneste opdatering: 01-05-2024

Webmaster: Lars Drud Nielsen

Besøgende siden 02-06-1998: 

Tæller

fb_icon_325x325.png


s